Σύνδρομο Ολοκληρωτικής Εξουθένωσης (Burn Out Syndrome)

Tomatis – Σύνδρομο Ολοκληρωτικής Εξουθένωσης (Burn Out Syndrome)


The appearance and conscious self-control of the listening posture leads to the desired calm so that the heart’s ear opens”.
Dr Alfred A. Tomatis

Η μέθοδος Tomatis απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν
να καταπολεμήσουν το σύνδρομο ολοκληρωτικής εξουθένωσης (Burn Out Syndrome)

Υπερβολικό άγχος το οποίο συνδέεται άμεσα με την καθημερινή εργασία και ενασχόληση (πολλές ώρες εργασίας, έλλειψη πρωτοβουλιών- κινήτρων, διαρκής έλεγχος- κριτική, συνθήκες υπό πίεση, εργασιακό αντικείμενο που δεν αποτελεί επιλογή μας, κλπ.) και με προβλήματα που προκύπτουν από τις συναισθηματικές επαφές με οικογένεια, σύντροφο, φίλους (προδοσία, απογοήτευση, χωρισμός, κλπ.) μπορεί να καταλήξει σε αυτό το σύνδρομο εξουθένωσης, το οποίο επιδρά τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε παραγωγικό επίπεδο στον άνθρωπο.

Διαρκής κούραση-υπνηλία, αναβλητικότητα, σωματικοί-μυϊκοί πόνοι, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αίσθηση χαμηλής αυτοεκτίμησης στη δουλειά, τάσεις απομόνωσης και κυκλοθυμία είναι μερικά από τα συμπτώματα που εμφανίζονται συχνά.

Η μουσική έχει άμεση επίδραση στον ανθρώπινο νου και στο σώμα και αποτελεί μέσο θεραπείας του πνεύματος. Το 80% της εγκεφαλικής ενέργειας προσδίδεται από τη σωστή λειτουργία του αυτιού, το οποίο όταν ενεργοποιείται και εκπαιδεύεται από το “Ηλεκτρονικό Αυτί”, θα δώσει την απαραίτητη ενέργεια στον εγκεφαλικό φλοιό για τις διαδικασίες σκέψης και δημιουργικότητας, με άμεση συνέπεια τη φυσική και ψυχική χαλάρωση.

Με το TOMATIS αυξάνονται όχι μόνο οι ανθρώπινες δυνατότητες αλλά οδηγείται κανείς σε μια πιο ισορροπημένη ζωή. Συναισθηματικές δυσκολίες εμποδίζουν τον άνθρωπο από το να ακούσει σωστά (δηλαδή να είναι σε θέση να ακροάται).

Σύμφωνα με τη μέθοδο TOMATIS, οι υψηλές συχνότητες ενός κλασσικού κομματιού διεγείρουν τον εγκέφαλο ενώ οι χαμηλές συχνότητες μιας π.χ. ροκ μελωδίας μπορεί να “στραγγίξουν” την ενέργειά του. Στη θεραπεία χρησιμοποιούνται μελωδίες Mozart (υψηλές συχνότητες που δίνουν ενέργεια) και Γρηγοριανοί Ύμνοι (μειώνουν τους καρδιακούς παλμούς προσδίδοντας μια αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης), οι οποίοι συνδυάζονται και φιλτράρονται μέσω του Ηλεκτρονικού Αυτιού με σκοπό να κάνουν τον θεραπευόμενο να είναι πιο συγκεντρωμένος στο στόχο του και πιο αισιόδοξος στην καθημερινότητά του.

ΕΡΕΥΝΕΣ


Tomatis Burnout & Stress Rehabilitation Results and Statistical Analysis for 100 Clients

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *