Χριστίνα Βαρβία

3

Η Αρχή……

Γεννήθηκα στη Αθήνα και μεγάλωσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου με την αστείρευτη ανθρωπιά της μου εμφύσησε το σεβασμό προς το συνάνθρωπο ενώ ο πατέρας μου με έκανε να πιστέψω στη δύναμη της γνώσης και στην αξία της ψυχικής καλλιέργειας.

Τα θρανία….

Έλαβα τις βασικές μου γνώσεις σε ελληνικό σχολείο και στη συνέχεια ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου (Γυμνάσιο Λύκειο, προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές) σε αγγλικό σχολείο και Πανεπιστήμιο. Είχα τη μοναδική ευκαιρία να έχω ως καθηγητές ανθρώπους οι οποίοι μου μετέδωσαν την αγάπη και τον ενθουσιασμό για τη μάθηση.

Οι Σπουδές…

Με πυξίδα αυτές τις αξίες σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Reading. Εξειδικεύτηκα στη συνέχεια στην παιδαγωγική επιστήμη και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκμάθηση των Αγγλικών σαν Ξένη Γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Aston, στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Δράση…..

Από το 1988 και μέχρι σήμερα διδάσκω Αγγλικά σε παιδιά και ενήλικες για απόκτηση πτυχίων του Πανεπιστημίου Cambridge, Michigan, City & Guilds, Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας, IELTS, TOEIC, TOEFL. Έχω δημιουργήσει το δικό μου χώρο και έχω δουλέψει σαν καθηγήτρια Αγγλικών και σαν εκπαιδευτικός σύμβουλος σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Αναζήτηση…

Πιστεύω βαθύτατα ότι ο καθένας μας έχει έμφυτη την ικανότητα να μαθαίνει και με την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση μπορεί να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Γι’ αυτό, μελέτησα διεξοδικά αποτελεσματικούς τρόπους διδασκαλίας και κατάλληλες τεχνικές μάθησης ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μαθαίνουν ευχάριστα και αποτελεσματικά αντιμετωπίζοντας όλα τα πιθανά εμπόδια που τους εμποδίζουν να μάθουν.

Η Μάθηση….

Η διδασκαλία είναι για μένα ένας τρόπος δημιουργικής στοχοθέτησης. Ο κάθε μαθητής είναι μοναδικός και για κάθε μαθητή στόχος μου είναι να δημιουργήσω ένα διαφορετικό τρόπο εκμάθησης που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες του. Με αυτόν τον τρόπο η εκμάθηση γίνεται γρήγορα αποτελεσματικά και ευχάριστα.

 Η Πράξη  …..

Εκπαιδεύτηκα στην πρωτοποριακή παιδαγωγική μέθοδο Tomatis®  και πεπεισμένη για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου την εφαρμόζω σε παιδιά και ενήλικες. Το Tomatis®  αποτελεί για μένα το πολύτιμο εργαλείο που αναζητούσα χρόνια γιατί αντιμετωπίζει αποτελεσματικά δυσκολίες στην έκφραση, στην επικοινωνία, στην αντίληψη, στη μνήμη, στην οργάνωση, στη μάθηση και το άγχος. Επίσης δίνει σε όποιον επιθυμεί την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, τη δυνατότητα να οικειοποιηθεί τους νέους ρυθμούς και ήχους ώστε να μπορεί να την αναλύσει και να την αναπαραγάγει με μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια.

Η Εξέλιξη…

Για να μπορώ να παρέχω περισσότερες επιλογές στους μαθητές μου και ακολουθώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις τα τελευταία 10  χρόνια διδάσκω Αγγλικά και εξ αποστάσεως (Skype) προσφέροντας την ίδια ποιότητα και τα ίδια αποτελέσματα όπως και στα μαθήματα δια ζώσης. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να διεξαχθούν τεστ μαθησιακών τύπων, μαθησιακών ικανοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού διαδικτυακά στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

 

One Reply to “Χριστίνα Βαρβία”

  1. Pingback: Πρότυπα κέντρα TomatisTomatis-AthenMagister Ζωή Χαροκόπου Tomatis-HalkidaΧριστίνα Βαρβία MSc in Education - tomatis-athen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *